maanantai 14. helmikuuta 2011

Perusturva kohdilleen!

Nyt olisi aika säätää minimipalkka ja perusturva kohdilleen. Itse yritän tehdä kahta työtä tullakseni toimeen. Siivoojalle ei aina löydy työtunteja täyden viikon edestä (kohdallani 26h/vko) ja pienellä tuntipalkalla kuukausiansiot jäävät (palkan noustua tuntuvasti vuodenvaihteessa) alle 900€. 


Teen satunnaisia vuoroja vuokratyöfirman kautta kaupan kassalla, mistä saadut lisäansiot tulevat tarpeeseen. Ongelmana on koko ajan vallitseva epävarmuus työvuoroista. Ehdotus tulee yleensä alle vuorokauden varoitusajalla. Usein samana aamuna. Huomenna tiedossa siivoista 0500-10.00 ja kaupan kassalle 12-20. Jaksaminen on koetuksella. Sopiva vuoro löytyy keskimäärin kerran viikossa. 


Ei ole oiken, että ihminen joutuu rikkomaan itsensä vai selvitäkseen omillaan. Kumpikaan näistä töistä ei ole "omaa alaani". Viimeisimmältä koulutukseltani olen puuseppä. Näitä töitä on vaikea löytää lähialueilta. Ja työkokemus puuttuu. Olen Lahden ammattikorkeakoulussa kirjoilla poissaolevana muotoilun opiskelijana (otin aikaa miettiäkseni, onko ala sittenkään oikea), enkä ole siis oikeutettu esim. työttömyystukeen. 


Ei ole nuorella helppoa ennen uraputkeen pääsyä/ joutumista. "Hanttihommia" saattaa päästä jotenkin tekemään (itselläni aiempaa kokemusta siivouksesta opiskeluajoilta), mutta elättääkö niillä itsensä, siinä on ongelma.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti